skip to Main Content

Autópálya mentés

Autómentés autópályán Budapest körzetében és az ország területén azonnal, non stop. Autómentő szolgáltatásainkat igénybe veheti hétvégén is 0-24 óráig ünnepnapokon is. Az alábbi autópályákon végzünk mentést: M0, M1, M2, M3, M5, M6, M7, M8, M9, M15, M19, M30, M31, M35, M43, M51, M60, M70, M85, M86 Hívhat bennünket ha műszaki hibás lesz a járműve és leállt. Indulunk segíteni továbbá ha autószállításra van szüksége karambol, baleset miatt. Ha üzemzavar miatt áll meg az autó és nem tud továbbhaladni szintén hívhat bennünket.

Baleset után el tudjuk szállítani járművét akkor is ha futómű hibás. Az autópályák az elmúlt hónapok híradásaiból is látszik, hogy rendkívül veszélyesek. A figyelmetlen sofőrök a saját és utasaik életét is veszélyeztetve az elmúlt évben három alkalommal okoztak halálos balesetet. Az autópálya balesetek jellemzően a leállósávban veszteglő műszaki hibás autóba száguldanak bele hátulról, többnyire este, éjszaka. Ezért ha üzemzavar történik, leáll az autó és félre kell állni a leállósávba akkor ki kell szállni az autóból és a szalagkorláton kívül állva kell megvárni a segítséget. Ha van sárga vészvillogó akkor azt be kell kapcsolni  a járművön. A vészháromszöget szintén ki kell tenni az autó mögé, hogy idejében észrevegyék a közelgő autósok. A meghibásodott, mozgásképtelen autót nem szabad az autópályán hagyni. Ha a fenntartó észreveszi, hogy sofőr nélkül sokáig vesztegel egy jármű a leállósávban, akkor kiküldenek autópálya mentésre szerződött autómentőt aki nagyon drágán fogja elszállítani a járművet. A szállítás költségét pedig utólag behajtják. A szabályok szerint az autóút és az autópálya úttestén a forgalmi okból szükséges megállást kivéve tilos megállni. Műszaki okból megállni csak az útpadkán (autóút) vagy a leállósávban (autópálya) szabad. Ezeken a helyeken is kizárólag csak a mentés megérkezéséig tartózkodhat az autó.

Sok éve mentünk autópályákról járműveket, nagy gyakorlatunk van benne, tehát hívhat bennünket nyugodtan bármely napszakban.

Az autópálya veszélyes hely ezért ha leáll a jármű vagy valamely okból ki kell szállni a járműből akkor a fényvisszaverős sárga mellényt fel kell venni a szabályok szerint. Különösen igaz ez a szabály, ha bármilyen szerelési munkát végzünk az autón.

  • Felnyitott motorháztetőnél motorszerelés,
  • Gumicsere gumijavítás defekt után,
  • kilazult, leesett alkatrész le illetve visszaszerelése.

Értelemszerűen csak kisebb hibákat célszerű az autópálya leállósávjában javítani, mivel a hely nagyon veszélyes. Sok a sodródásos gázolás, amikor az autópálya szélén haladó autó elsodorja az autó mellett álló, esetleg guggoló, kereket cserélő sofőrt. Ezek a balesetek a megváltozott észlelési viszonyok, és a nagy sebesség miatt keletkeznek. Több órás monoton vezetésnél a reflexek is lelassulnak, és az észlelésre a reakció idő megnőhet. Az ilyen balesetek nagy száma, és az életünk védelme miatt fontos, hogy ha bármilyen nem várt esemény történik az autópályán, kérjünk segítséget, ne a helyszínen akarjuk a hiba okát kideríteni. Ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy balesetmentesen megússzuk a bajt, és a hibát pedig szakemberek fogják megjavítani. Hívjon ha bármilyen autópálya mentésre van szükség a fenti telefonszámon!

Fel a lap elejére